El Cau del Cargol

general 3Quan vaig venir a viure a Vilassar de Dalt, ara fa deu anys, no n’estava del tot convençuda. El pis era i és molt maco, però acostumada al poble de Cabrils d’on venia, Vilassar el veia massa gran, massa blocs de pisos, massa gent i tot pujades! Ara me n’alegro moltíssim d’haver vingut a viure aquí. En poc temps el poble em va anar encisant. Passejant vaig descobrir carrerons gairebé de postal, cases precioses, jardins encantadors, botigues on trobar-hi de tot sense haver d’agafar el cotxe per res i aquella tonteria de les pujades…. està clar que quan tornes tot són baixades. Ara m’encanta anar xino-xano fins a la biblioteca desviant-me pel carrer de l’estanc per evitar la pujada fulminant de l’Ajuntament (aquesta pujada continua sense agradar-me, ni tan sols de baixada) i creuant per davant de la Font de la Teula o acostar-m´hi al bonic garden a buscar algun cactus i tornar per carrers diferents dels de l’anada. M’agrada parar-me cada vegada davant l’aparador de la perfumeria per veure les coses tan maques i brillants que hi han posat i comentar amb la meva filla què ens agrada més. M’agrada anar a buscar el pa al forn sortint de casa només amb el moneder i les claus i mirar-me bé tot el llarg mostrador perquè, no sé com, però allà els pastissets i demés delícies també brillen i, mentre espero el meu torn, també intento decidir què m’agrada més. M’agrada poder sortir amb un trosset de fil de mostra entre els dits i que a la merceria me´l trobin, amb paciència, del mateix color exacte i m’emboliquin el cabdell de fil (i la mostra) amb aquell paper blanc tan fi.

Ara fa uns anys la meva germana Cristina va venir a viure uns quants carrers més enllà. A vegades, quan les agendes ens ho permeten, sortim a fer un volt pel poble. Anem a la fira de segona mà o a veure la pel·lícula que passen els del cineclub els dijous o a participar a la desfilada de gossos on ella n’és voluntària, inclús vam anar a fer un curs d’automaquillatge. Ara no estic segura que haguem anat juntes al teatre La Massa, però en qualsevol cas, segur que hi anirem. On sí que vam anar, fa molt poc, és al Cau del Cargol.

El Cau del Cargol és un museu on s’exposa una extensa i increïble col·lecció de conquilles que va anar recopilant durant els anys Jaume Bot i Arenas (1904-1983), veí de Vilassar, incloent-hi troballes d’altres naturalistes, aconseguint així, que hi hagi peces que daten del 1850. El que més em va cridar l’atenció és que està situat a la casa particular de la família, al centre del poble, i per visitar-lo cal travessar el jardí fins arribar a la part més allunyada de la casa on hi ha la caseta d’obra que conté totes les vitrines amb les conquilles. Resulta que n’hi ha que són úniques al món! Però, sent la temàtica del blog la que és, em centraré, com no, en les plantes del meravellós jardí.

Partenocisus tricuspidata 3Parthenocissus tricuspidata (Parra verge)
Aspidistra elatiorAspidistra elatior (Aspidistra)
Pilea cadiereiPilea cadierei
Chlorophitum comosumChlorophytum comosum (Cintes)
Mammilaria elongataMammilaria elongata
asparagus meyeriAsparagus meyeri (Esparreguera de caperutxa)
Asparagus sprengeriAsparagus sprengeri (Esparreguera de jardí)
Phormium tenax variegatumPhormium tenax (Formi)
pittosporum heterophyllumPittosporum heterophyllum (Pitòspor)
Cestrum nocturnumCestrum nocturnum (Llessamí de nit)

 general 9general 1general 4general 5general 6petxina 1petxina 2general 7

6 comentarios en “El Cau del Cargol

 1. m’ha agradat molt el text i llegir que estàs de conya on viviu. la propera vegada que vagi em portareu a aquest lloc ?, m’ensenyaràs Vilassar per aquests carrers petites … petons des de l’altre costat!

  1. Gràcies, Iago. Quan vinguis anirem a voltar!
   Escrius molt bé el català, et felicito!

 2. Em sembla senzillament genial que hagis començat aquest bloc, on no només ens ensenyis racons de Vilassar…de Dalt. jeje amb els seus encants, esplaiante amb la teva especialitat, les plantes, serà un plaer seguir les coses que ens aniràs ensenyant.
  Ptons Raquel.

  1. Moltes gràcies, Utxu. M’animen molt les teves paraules!!

 3. M’ alegro molt que hagis decidit començar a escriure!! M’ho he passat molt bé llegint-ho.
  Me rigut per dins pensant que escrius tal com ets (com quan expliques les situacions del cotxe). Veig que blog a blog et vas deixant anar mes i podem veure una mica de tu.
  M’encanta com escrius i les fotos que fas.
  Ànims!!!!

  1. Montse, moltes gràcies! Que bé que t’agradi! Els teus ànims em van molt bé!

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close