Fins que arribi la primavera

general 11

En aquesta època de l’any i per les muntanyes del voltant, costa cada vegada més trobar plantes silvestres en flor. Ara, a la muntanya, com que tot és verd o marró la feina se’m complica, perquè per a mi és molt difícil identificar una planta sense saber com és la seva flor, sent principiant com sóc. Resulta que encara no ha començat l’hivern i jo ja tinc ganes de que arribi la primavera. Tinc ganes de sortir i trobar-me flors per tot arreu, que no doni l’abast a fotografiar-les totes, que n’hi hagi de grogues, de vermelles, de blaves, roses, liles, que se’m facin les tantes consultant guies, marcar-me un break dance quan per fi identifico una planta que s’entossudeix…. En canvi, l’última vegada que vaig anar a la muntanya vaig trobar tres plantes en flor. Tres.

Ulex parviflorusUlex parviflorus (Gatosa)
Aster sedifoliusAster sedifolius (Indiana)
Andryala integrifoliaAndryala integrifolia (Llongera integrifòlia)

També resulta que encara queden uns quants mesos per que sigui primavera i està clar que no puc desesperar-me, així que el que faré serà aplicar-me la teoria de la “ola entrante, ola saliente”. Aquesta teoria me la va explicar fa anys un amic que l’havia llegida en un llibre on l’autor, entre altres filosofies de la vida, narrava un comportament de les tortugues que aconsellava prendre com a exemple. Es veu que les tortugues quan han de tornar al mar des de la platja (calma, que al final ho lligo tot i acaba tenint sentit. Espero), doncs  les tortugues, quan volen tornar al mar des de la platja el que fan és; quan la onada els hi ve de cara, “ola entrante”, es queden quietes sense malgastar forces nedant. Saben que per molt que s’esforcin l’onada no les deixarà avançar gens, així que, no val la pena cansar-se. Ara bé, quan l’onada recula cap al mar, “ola saliente”, neden amb totes les energies que han sabut reservar, perquè ara l’esforç sí que dóna resultat. En aquesta “ola saliente”, nedar sí que serveix per avançar. Doncs bé, he arribat a la conclusió que potser, en lo referent a la identificació de plantes silvestres, estic en la meva particular “ola entrante”i que el que puc fer és prendre-m’ho amb calma. O també pot ser que he pensat massa aquests dies, però, sigui com sigui, fins que no arribi la primavera, quan vagi a la muntanya em dedicaré a gaudir del paisatge i, sobretot, de la companyia.

general 12

general 8general 7general 17general 10general 13general 9general 15general 1general 16

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close