Recordant els trífids

Compte, filtració! (en anglès, spolier!): És possible que expliqui algunes coses sobre el llibre que preferiu no saber si encara no l’heu llegit.

portada trífidsAhir, fullejant unes guies de plantes que em va deixar la meva tieta, vaig observar que hi ha plantes que, per algun motiu que no sé explicar, em semblen més properes als animals que no pas als vegetals. Potser és la forma de les branques, el tacte de les fulles o la manera que té certa planta d’aguantar-se dempeus, no ho sé, però a vegades em fa pensar que si la miro dissimuladament de reüll veuré com es rasca. Sigui com sigui, mentre hi donava voltes al tema, a part d’adonar-me que em passa el mateix amb la Mantis religiosa (amb aquell cap, aquells bracets i aquells ulls sembla més una persona que no pas un animal. I molt intel·ligent, a més. No com jo ara mateix, per cert), vaig acabar recordant el llibre de John Wyndham, “El dia dels trífids” publicat el 1951. Vaig pensar en aquelles plantes més altes que un home amb la capacitat de comunicar-se entre elles i desplaçar-se sinistrament per fuetejar la pobra víctima amb el seu fibló ple de verí i, a més, amb una finíssima sensibilitat per notar la presència dels humans i acostar-s’hi silenciosament. Esgarrifós. També vaig recordar que, a part dels trífids, aquest llibre fascinant també parla sobre lo mesquina que és la humanitat al cometre tantes bestieses en l’intent d’aconseguir el poder per controlar la societat. No em sembla gens exagerada la narració que fa Wyndham de com una primera potència mundial és capaç de penjar a l’espai armes químiques en satèl·lits que voltaran la terra fins que sigui el moment de prémer el botó i fulminar qui calgui. Certament és un llibre genial. I molt inquietant.

agave americanaAgave americana (Atzavara)
opuntia imbricataOpuntia imbricata
Dionaea muscipulaDionaea muscipula (Dionea)
sarracenia velvetSarracenia velvet (Sarracènia)
aloe arborescensAloe arborescens (Àloe arborescent)
agave americana3 trífidsgeneral trífidsgeneral2 trífids

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close