Els jardins del baluard

general2No sé per quin motiu no aconsegueixo mai retenir les dates històriques. M’ha passat sempre, és com si el meu cervell considerés que les dates i els anys són palla que emprenya i ocupa espai i les elimina de la memòria al segon i mig d’haver-hi entrat. De fet, no només són les dates, de temes històrics gairebé no retinc res i barrejo personatges, segles, exèrcits, guerres… i això, és clar, em fa passar vergonya moltes vegades. Segur que qui em coneix ja deu haver notat que quan es parla d’història jo, curiosament, no obro la boca. Ah, i qui diu història diu prehistòria. Bé, doncs us faig aquesta confessió perquè diumenge vam anar a visitar els jardins del baluard situat a les restes de la muralla medieval que queda a les drassanes de Barcelona. Són uns jardins que han estat tancats al públic durant vint anys i ara els obriran dos diumenges al mes. És un esdeveniment força especial i per això, a l’entrada dels jardins hi ha voluntaris de l’Associació de recreació històrica de la coronela caracteritzats amb els vestits de l’època que molt amablement i amb molt coneixement t’expliquen tot el que vulguis saber sobre el baluard, la muralla, la coronela, els oficis i el perquè dels colors dels vestits, les lluites…. i aquí és on volia anar a parar; no recordo res. És així. Si em pregunteu qui, quan, per què, no us sabré respondre massa bé, però si em pregunteu si em va agradar, si m’ho vaig passar bé, si va ser un passeig interessant, us diré que molt i si em pregunteu per les flors i plantes del jardí, us diré que entre d’altres hi havia aquestes tan maques:

Bignonia capensisBignonia capensis (Bignònia de flor petita)
Clivia cyrtanthifloraClivia cyrtanthiflora (Clívia)
Cyperus alternifoliusCyperus alternifolius (Paraigüets)
Taraxacum officinaleTaraxacum officinale (Dent de lleó)
Iris germanicaIris germanica (Gínjol blau)
Teucrium fruticansTeucrium fruticans (Teucri blau)
Bauhinia forficataBauhinia forficata (Pota de vaca)
Jacaranda mimosifoliaJacaranda mimosifolia (Jacaranda)
Tipuana tipuTipuana tipu (Tipuana)

general7general8general6general9general3general5general10general4

Gràcies per deixar-me confessar aquesta llacuna mental meva que, ja us ho dic ara, no és l’única ni la més grossa que tinc. Si algú vol explicar la seva particular llacuna a l’apartat de comentaris, estaré encantada de llegir-la i li donaré tot el meu suport i si algú vol explicar la història d’aquests jardins o de la muralla o del baulard li agrairé moltíssim. Faré un gran esforç per no oblidar-la.

2 comentarios en “Els jardins del baluard

 1. No sé com he arribat aquí… però jo mai men record dels noms de les pelis. Es podria entendre si no m’agraden, perquè el cervell es desfà del què no l’interessa. Però ni tan sols record les que m’han interessat, agradat ni emocionat. Xerrar de cine amb jo és un passar pena. Però sí que record els noms de les flors, arbres i plantes, com tu.

  1. Hola Barbareta,
   Gràcies pel teu comentari! Ara que ho dius, això de les pelis tampoc se’m dona massa bé. I no et dic res dels actors i actrius! No sé si a tu també et deu passar, que hi ha actors que els intercanvio sempre l’un per l’altre. Vull dir que, si no me’ls posen l’un al costat de l’altre alhora, penso que són la mateixa persona. Em passa amb la Glenn Close i la Meryl Streep, el Harvey Keitel i el Tommy Lee Jones o el Danny de Vito i el Joe Pesci (m’he hagut d’esprémer molt el cervell per recordar els noms!)
   Moltes gràcies per compartir la teva particular llacuna, Barbareta!
   Salutacions,
   Raquel

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close