A la ciutat. Barcelona

IMG_4808Les últimes vegades que m’he acostat a Barcelona me l’he mirat amb uns altres ulls. Fins ara havia caminat mirant-me els edificis, les grans avingudes, els aparadors, les fonts, els balcons de l’eixample que em semblen tots iguals amb aquells porticons estrets i que m’encanten, els museus, les llums dels cotxes a la nit… Al casc antic sempre m’ha agradat veure la roba estesa a les finestres, les parets que fan panxa i els carrerons estrets. Això de les parets bombades me’n va fer adonar fa anys un amic. Un amic a qui li agradava molt tocar les pedres de les muralles i dels edificis del voltant de la catedral, perquè li al·lucinava pensar que algun cavaller, fa segles, també les havia tocat.

Aquestes ultimes vegades, però, he focalitzat la meva atenció a les plantes i flors. M’he fixat en els arbres enormes que hi ha a costat i costat de carrers i avingudes, els petits jardinets, els parterres de flors a les cantonades. Precisament, mirant-me un d’aquests parterres des del banc on feia temps per anar a una exposició de fotos de la Carla Pérez Vas, vaig pensar en la persona encarregada de plantar aquelles flors. Vaig imaginar-me-la agenollada al costat de la vorera fent un forat a la terra negra i posant-hi, amb molta cura, les plantes que ha tret del test de plàstic una a una mentre a pocs metres passa a tota pastilla un raig de cotxes i motos i un autobús li tira el fum quan accelera. Vaig pensar que segur que no se’n adona dels clàxons ni dels motors ni de les sirenes i que no sent les veus de la gent que travessa l’acera parlant pel mòbil, perquè està fixant-se en la forma de les fulles, en el color viu dels pètals, els minúsculs granets de pol·len… I jo, asseguda al banc mirant les fulles dels arbres i sentint els ocells, però sense aconseguir veure’ls, vaig imaginar com, quan acaba la feina, s’aixeca, s’espolsa la sorra de la roba, recull els estris i agafa la furgoneta per incorporar-se al trànsit.

Sutera cordataSutera cordata (Bacopa)
Gaillardia aristataGaillardia aristata
Abutilon megapotamicumAbutilon megapotamicum
Dioon spinulosumDioon spinulosum
Phoenix reclinataPhoenix reclinata (Palmera de Senegal)
galactites tomentosaGalactites tomentosa (Calcida blanca)
erythrina falcataErythrina falcata (Eritrina de jujuy)
Phymosia umbellataPhymosia umbellata (Fimòsia)
Senecio petasitisSenecio petasitis (Petasitis)
Duranta erectaDuranta erecta (Duranta)
Brachychiton populneusBrachychiton populneus (Braquiquíton)
cestrum parquiCestrum parqui (Cèstrum groc)
Nemesia strumosaNemesia strumosa
Phoenix dactyliferaPhoenix dactilyfera (Datilera)
Phytolacca dioicaPhytolacca dioica (Bellaombra)
citrus aurantiumCitrus aurantium (Taronger agre)

IMG_5143IMG_4447IMG_4772IMG_4631IMG_4838IMG_4759

I un matí, quan ja en tenia prou de plantes, vaig voler fer un canvi de temàtica i vaig entrar a l’Arts Santa Mònica (vaja!):IMG_4780

 

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close