El jardí del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt

IMG_6211Encara ara penso com és possible que no hagués reparat mai en aquest jardí. He anat al Museu Arxiu varies vegades a veure alguna exposició, a fer tastet de bolets el dia de la fira, a veure la pel·lícula del Cineclub… i cap vegada, cap, m’he fixat en el jardí. No m’ho explico. D’acord que les pel·lis les passen al vespre i tot és un pèl fosc i d’acord que el dia de la Fira del Bolet hi ha moltíssima gent, però tant una cosa com l’altra, la fan a l’exterior, és a dir, al jardí! Bé, sigui com sigui, l’altre dia vaig fer la meravellosa troballa, per fi.

Veníem del restaurant El Racó de Can Feliu de celebrar una bona setmana de feina (i d’aprofitar a saludar al cambrer, en Marcelo, a qui tenim en molta estima) i com que encara ens quedava mitja hora per tornar a ser a la feina, vam buscar un lloc on seure i pair el dinar. Vaig recordar que just a la cantonada fa poc temps que han enderrocat un edifici vell i han fet un petit parc amb un parell de bancs i ens hi vam acostar. Al anar a seure-hi el meu company de feina va preguntar-me per la masia que es veia al costat i vaig dir-li que era el Museu Arxiu de Vilassar de Dalt. Potser degut a l’extraordinari fet del dinar fora de casa i poder variar la rutina d’entre setmana, em sentia contenta, alegre i més receptiva de lo habitual a tot el que m’envoltava. Potser per això, quan vaig girar el cap per confirmar que sí, que era el Museu Arxiu el que m’assenyalava, va ser l’Arctotis i no l’edifici el que va captar la meva atenció. Del taronja brillant de les seves flors, la vista em va saltar a la Chasmanthe floribunda tota estirada i vermella i aleshores va ser quan, sorpresa, vaig  percebre la resta del jardí. Les portes eren obertes i, vet aquí, la càmera la portava a la bossa.

Arctotis hybridaArctotis hybrida (Margarida africana)
Chasmanthe floribundaChasmanthe floribunda (Plomes de foc)
Freesia hybridaFreesia hybrida (Frèsia)
Lotus creticusLotus creticus (Lot de Creta)
Taraxacum officinlaeTaraxacum officinale (Dent de lleó)
 Acanthus mollisAcanthus mollis (Acant)
Allium neapolitanumAllium neapolitanum (All napolità)
Lavandula dentataLavandula dentata (Encens silvestre)
Euonymus japonicusEuonymus japonicus (Evònim del Japó)
euonymus microphyllusEuonymus japonicus microphyllus (Evònim de fulla petita)
Chaenomeles japonicaChaenomeles japonica (Codonyer del Japó)
Zantedeschia aethiopicaZantedeschia aethiopica (Cal·la)
Ruschia prostrataRuschia prostrata
Nephrolepis cordifoliaNephrolepis cordifolia (Coa de gat)

IMG_6207general2IMG_6187IMG_6195IMG_6220IMG_6208IMG_6239IMG_6192IMG_6256Tot i estar tan encegada pel jardí, vaig ser capaç de parar quieta un moment i llegir un cartell que anunciava l’exposició fotogràfica de Samuel Aranda i on hi deia que el fotògraf en persona hi seria al vespre per fer una xerrada. Hi vaig anar pensant que, de pas, veuria el jardí sota la llum dels fanals i que potser podria apreciar alguna cosa que amb la claror del dia m’hagués passat per alt, però un cop acabada la xerrada, mentre sortia pel camí de terra, no vaig fer ni cas de les plantes. Només tenia al cap el fotògraf i les històries que ens va explicar i, ves per on, el jardí del Museu Arxiu em va tornar a passar completament desapercebut.

IMG_6597

 

4 comentarios en “El jardí del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt

 1. Ondia!!.jo tampoc ho coneixia!!. M’han agafat ganes de visitar-lo.

 2. Hola mare!
  Doncs quan vulguis hi anem! L’Acanthus estava a punt de florir i vull fixar-me ben de prop en la flor!
  Petons!

 3. Cada període de l’any té un encant diferent… val la pena gaudir d’aquest espai. Felicitats per l’escrit i les imatges.

  1. Hola Enric,
   La veritat és que tinc ganes de tornar-hi per passejar-m’hi i de pas assistir a algun dels esdeveniments tan interessants que s’hi organitzen.
   Gràcies pel teu comentari. Estic contenta que t’hagi agradat!

Deixa un comentari

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close